Fekete Flóra | Pszichológus

Fekete Flóra
Pszichológus

Fekete Flórának hívnak, pszichológus vagyok. Jelenleg coachinggal, autogén tréninggel és pszichodrámával foglalkozom.

Az egyetemi képzés egyik legfontosabb üzenetének tartottam, hogy pszichológusként kötelességünk önismerettel foglalkozni, hiszen önismeretünk mélysége meghatározza munkánk színvonalát. Ennek szellemében kipróbáltam az egyes módszertanokat, és az elmúlt 6 évben

a hipnózis,
a haptonómia,
a pszichodráma,
a csoportos autogén tréning,
és az egyéni coaching

módszerekkel dolgoztam magamon.

Az egyéni coachingban ismerkedtem meg az enneagrammal, amely átlátható rendszerbe foglalja a személyiségfejlődést, és amely működését magamon és másokon tapasztalom. 2015-ben kezdtem el alkalmazni az enneagramot, és személyiségfejlesztést tartani.

2016-ban elvégeztem az autogén tréning módszerspecifikus képzést, és azóta minden félévben indítottam csoportokat (az ELTE PPK Életvezetési Tanácsadónál) és egyéni foglalkozásokat. Az autogén tréning szakdolgozati kutatásom egyik fókuszpontjává vált és a jövőben is tervezem tudományos vizsgálatát, továbbfejlesztését.

Hamar világossá vált, hogy az életminőségem javításáért az önismeret magában nem elég, hanem folyamatos testmozgás (pl. jóga, futás) és a komfortzónánkon kívül eső helyzetek vállalásával együtt válik lehetővé. Az utóbbi egy évben vezettem az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatát, amely nagyban hozzájárult softskilljeim fejlesztéséhez és rengeteg önismereti próbatétel elé állított.

Mindezek tükrében a kezdeti üzenet átformálódott bennem: emberként kötelességünk önismerettel foglalkozni, ha szeretnénk önmagunk és szeretteink számára minőségi életet biztosítani. Az Elszánt Elhatározással, munkámmal szeretném elérni, hogy Magyarországon kialakuljon az az attitűd, hogy a mentális egészségünket legalább olyan komolyan vesszük, mint a testi egészségünket.

Képzettségek, fontosabb kutatások:
2014-2017: ELTE PPK, Pszichológia MA
2014-2016: Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Autogén tréning módszerspecifikus képzés
2011-2014: ELTE PPK, Pszichológia BA
2017: A szexuális elégedettség kérdőíves vizsgálata (kérdőív adaptáció és autogén tréning hatásvizsgálat), Szakdolgozat
2016-2017: ELTE PPK Életvezetési Tanácsadó, Autogén tréning csoportvezető